Skip to main content

Bryggeri skaber nyt liv i historiske bygninger på Sydhavnen

Sydhavnen A/S
30. juni 2023

Ebeltoft Gårdbryggeri udvider forretningen og investerer i Grenaa. Bryggeriet har netop indgået aftale med selskabet Sydhavnen A/S om at overtage de gamle fabriks- og lagerbygninger beliggende på Sdr. Kajgade 25 og 27. Historisk kendt for fiskefrikadeller, friske og frosne fiskeprodukter – men nu er der spændende planer, om at der skal løbe lokalt brygget øl og sodavand i hanerne.

Nu to placeringer med udsigt til Kattegat

Det er en glad ejer af Ebeltoft Gårdbryggeri, Peder Zacho Hansen og en meget tilfreds bestyrelsesformand for Sydhavnen A/S, Jan Petersen der kan afsløre, at nøglerne overdrages til Ebeltoft Gårdbryggeri den 30. juni 2023. Herefter pågår et stort arbejde med at tilpasse bygningerne og lagrene til de nye læskende produkter.

Ebeltoft Gårdbryggeri har i forvejen udskænkning og produktion på det populære spot i Hyllested Skovgårde, hvorfra der er udsigt til Jernhatten og Kattegat. Peder Zacho Hansen gør det klart, at det fortsætter.

– ”Vores gæster har fortsat mulighed for at nyde turen ad de snoede veje ud til vores smukke placering i Hyllested Skovgårde. Det er dog vores brændende vision og forventning, at der nu er mange flere, der vil nyde smagen af vores produkter, også her i Grenaa – og udsigten er jo fortsat lige ud til Kattegat. Vi har følt os rigtig godt modtaget her på havnen i Grenaa, og vi har fra starten mærket, at kemien er god. Forløbet har været intenst, men vi føler os virkeligt beærede over denne mulighed for at rykke ind i de historiske bygninger. For os er det kæmpestort. Allerede som børn fyldte vi søskende maverne med Bjørnkilde sodavand i Grenaa. Minderne fra vores nære familierelation til Bjørnkilde er vores store inspirationskilde til at brygge sodavand.”

Fællesskaber og aktiviteter

De nye ejere oplyser, at de går efter, at der allerede sidst på denne sommer bliver lagersalg og hygge omkring det i Grenaa. Hos Ebeltoft Gårdbryggeri har de gode erfaringer med dette fra lagerudsalget i Trustrup og bringer nu også det til kajkanten i Grenaa.

Peder Zacho Hansen og Helle Haagensen Høgh giver udtryk for, at karmaen er rigtig. De glæder sig begge til at udvikle på de historiske bygninger.

– ”Placeringen i Grenaa bliver et supplement til vores sted i Hyllested, men det bliver fedt på sin helt egen måde. I Grenaa får vi muligheden for at indgå i de fællesskaber og aktiviteter, der allerede er på Sydhavnen”.

Positivt for den lokale udvikling og turismen

Jan Petersen, bestyrelsesformand i Sydhavnen A/S er begejstret over den glædelige nyhed.

– ”Det er et strategisk vigtigt skridt for os her på Sydhavnen, og det matcher fuldstændig ind i vores planer om at skabe mere liv på Sydhavnen. Vi har fokus på, at der skal være plads til både erhverv, turisme og events med respekt for, at området også favner utroligt forskellige arbejdspladser. Det er vores ambition, at det skal være attraktivt at drive virksomhed og være iværksætter her i det gamle fiskerihavnsområde. Vi tror på sameksistens imellem både erhverv og turisme og glæder os meget til denne nye aktivitet på Sydhavnen”.

Foto:
Jan Petersen, bestyrelsesformand Sydhavnen A/S, Kirsten Hvid Schmidt, CEO Sydhavnen A/S, Helle Haagensen Høgh og Peder Zacho Hansen ejere Ebeltoft Gårdbryggeri glæder sig til samarbejdet på Sydhavnen.